Temptation Star

 Jag tänkte starta om på bloggen nu! Och kanske skaffa en ny blogg sen, men jag börjar här. Så till att börja... Låt mig presentera mitt nya tillskott Temptation Star:
 
Vart ska man börja? 
Den 15/7 fick jag reda på att jag skulle få en alldeles egen häst och jag blev alldeles överlycklig.
Hela sommaren letade jag hästar och jag hade några hästar jag var intresserade av! Mamma ringde på 2 st hästar som jag hade kollat på extra länge och den första var "Tempe"! Och han lät helt fantastisk. Boyo som den andra hette lät också bra men jag var inte riktigt intresserad av honom, Tempe stod "längst upp på listan". i 2 veckor satt jag och väntade på att vi skulle vara hemma i Sverige och jag kunde få provrida honom.
Tiden gick ganska fort och alldeles snart stog jag på parkeringen till stallet där Tempe stod.
Redan då förstod jag att jag skulle tycka om den hästen! Och mycket riktigt, när jag såg honom smälte jag!
Man brukar kunna säga att man blir kär vi första ögonkastet och det blev jag! Jag trodde inte att det var sant men det var det. Jag fick ta in han själv från hagen och redan då var han jättegosig!
Jag tänkte att han skulle vara en WOW känsla att sitta på och jag kan säga att det var mer än WOW, jag var helt lyrisk och nästan grät av lycka, han var precis en sån häst jag alltid önskat mig.
 
I bilen hem satt vi och pratade om honom och bestämde oss redan då att vi skulle ha honom! Mamma och pappa var lika glada som jag:-D
Första provridningen ↓
 Temptation Star
f. 2006
E. Touch of Temptation 
U. Origin Lady Star
Apaloosa
160cm mkh
Någon vecka senare åkte vi och provred igen, denna gången skulle jag hoppa honom för första gången.
Denna dag var han lite starkare och piggare men lyssnade verkligen jättebra ändå. Hans galopp var så otroligt fantastisk man bara flög fram och han hoppade jättefint och svängde på en femöring♥
Han är utbildad dressyr, western och hoppning!
 
 
Den 29/8-14 åkte vi för att hämta honom. Transporten var fixad, boxen hade jag skrubbat i 2 veckor och  massor med nya grejer låg och väntade på honom i skåpet. Precis någon timme innan vi kom hade han besiktats och allt var fixat, inga anmärkningar och jag kunde andas ut! Han klev på hur fint som helst och sen bar det av! Känslan av att sin EGNA HÄST stod bak i transporten var mäktig. Vad stolt jag var att det var jag som äntligen fick åka med den där transporten!
 
Vi kom hem ganska sent så han fick en liten rundtur runt stallet och fick inviga sin hage, men sen var det bara att gå in i boxen. Nu har jag haft honom i 14 dagar, han är världens mysigaste och är verkligen så söööt. Han älskar att bli pussad i pannan. Higher är fortfarande kvar i familjen och han ska alldeles snart tränas efter att han har fått  sina tänder slipade. Tempe går just nu mest och myser i skogen tillsammans med mig:-)
 
 
Tempe: But first let me take a selfie ↑

Han är så fin!
Tempe och min storasyster Ida:-D
 
Världens bästa häst, Temptation Star♥
 
 
 
 Jag provred även en annan häst vid namnet Prinsen men han föll mig INTE ALLS i smaken, han var alldeles för stark och springig.  Prinsen ↓
 
Han var en D-ponny på 143cm i mkh. Av welsh typ!
Boyo provred jag aldrig då jag kände att jag redan visste vilken häst skulle ha. så jag struntade i det.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

 
 

linneahigher.blogg.se

Hej och välkommen till min blogg, jag är en 14 årig tjej som heter Linnéa. Jag tycker om attt fota och ni kommer att få ta del av mina bilder jag fotar här - det är allt från djurbilder till mat och blommor. Jag håller även på med hästar men tyvärr fick jag för ett tag sedan ta bort min bästa vän Tempe som jag fick den 29/8-14 så jag hann inte ens ha honom i ett år... Sen har vi en till häst i familjen som heter Higher och han är en varmblodsvalack på 12 år och är 168 cm i mkh. Ni kommer få ta del av min vardag och tankar här också, jag hoppas att ni stannar kvar och tycker att min blogg är intressant:)

RSS 2.0